14 april 2018

Achter de schermen

De buitenmuren zijn klaar. Na een dikke eerste laag van klei, lime, zand en stro volgden twee lagen waarin de stro vervangen was door rijstkaf. De laatste laag bestaat hoofdzakelijk uit zand en lime, met een klein beetje klei voor de kleur. Als het goed is zijn de muren nu waterbestendig; de toekomst zal leren of dat inderdaad zo is. De afwerking is nog altijd een beetje ruw, maar veel minder dan het na de eerdere lagen was. In dit filmpje een korte impressie van het kleiën.

(We kwamen er overigens net achter dat filmpjes niet in de e-mailversie van de blog te zien zijn. Als je filmpjes wilt bekijken zal je dus naar de online-versie moeten gaan.)


Omdat we zelf ook wel benieuwd waren naar het totaalplaatje hebben we een aantal van de beschermende zeilen opgebonden. Voor het eerst konden we nu het resultaat van een paar weken doorbuffelen van een afstandje bekijken. 




Nu is de binnenkant aan de beurt. Eerst de elektriciteitsbuizen op hun plaats maken en de uitstekende delen van de bamboe trellis afzagen, en dan kan daar ook begonnen worden met het smeren van de kleimix met stro.