22 januari 2017

Luxeproblemen...



Tja.... en dan zit je lekker relaxt een offline-aflevering van een tv-serie te kijken op je tablet, in afwachting van je vertrek, en dan komt dat bericht dat er een vertraging is van minimaal een half uur. Ik schiet spontaan in een stevige stress, zoals ik die in al de afgelopen maanden niet gevoeld heb... Tibbe! Ze zit al een paar uur in die bench, er komt een vlucht van 11 uren achteraan, en nou moet ze het nòg langer volhouden, en wie weet wordt het een vertraging van úren! Maar dan is er die super-aardige juffrouw die ons ook geholpen heeft met het inchecken van Tibbe. Ze komt ons vertellen dat de rest van de passagiers het nog niet weet, maar dat er een technisch probleem is waardoor de vlucht óf véél vertraging, óf uitstel op gaat lopen. Ze informeert ons maar alvast omdat ze zich voorstelt dat het voor ons heel erg moet zijn om van zo'n vertraging of uitstel te horen zonder te weten hoe dat dan met het hondje moet... Zó lief en attent! Ze vertelt dat Tibbe nog in de wachtruimte is, dat er voor haar gezorgd wordt en dat ze gewoon met ons mee kan als het uitstel wordt. Pfffff.... wég stress!
En dat wordt het: Uitstel. In no time is alles perfect geregeld. Tibbe en bagage weer opgehaald, en hup in een taxi naar een hartstikke luxe hotel. Ongelooflijk trouwens, hoe relaxt Tibbe overal op reageert! Ze is hartstikke ontspannen, en nieuwsgierig naar alles wat ze ziet. Veel nieuwe indrukken en geurtjes natuurlijk, en ze vindt het allemaal prachtig. En zoals gewoonlijk heeft ze aan aandacht geen gebrek! Gaandeweg reflecteren we maar alvast eens op hoe we met deze onverwachte wending omgaan... onszelf éven verplaatsen in vluchtelingen die uren in de kou staan, niks geregeld als hun noodgedwongen reis niet volgens plan verloopt, angst over zoekgeraakte familieleden, onzekerheid over waarheen, hoe, wanneer.... Eigenlijk hebben wij alleen maar luxeproblemen. Met Tibbe en mijn Lief is mijn 'gezinnetje' compleet en wat is nou een dag op een mensenleven? Een dag in een luxe hotelkamer, met luxe maaltijden, drankjes, badkamers en bedden. En een vette vergoeding voor een uitgestelde vlucht en gemaakte onkosten. Serieus, het loont de moeite om bijvoorbeeld héél laat in te checken zodat het risico op een overboekt toestel bestaat, want dat levert je een luxe hotelovernachting plus een hoop geld op... Een bizar staaltje luxeproblematiek!
Zo, de relativeringsfase zijn we dus voorbij en het voelt een beetje dubbel om gewoon te genieten van een extra dagje Amsterdam. Maar eens lekker in bad zometeen, en vanmiddag komt broer Bert dan nog maar een theetje met ons drinken. Dat is toch een TOP-bonus of niet?
PS. Het technische probleem bleek een beschadiging aan het toestel door een 'Birdstrike'. Gans natuurlijk.... lekker Hollands.