22 januari 2017

Nieuwe omgeving

Nadat we de douane vlotjes gepasseerd waren (zo'n heel formulier invullen was deze keer niet nodig) hadden we de bagage ook snel te pakken. De bench met Tibbe stond al te wachten, dus ook dat ging lekker vlot. Bij de pendelbus naar het hotel was het een enorme drukte. Het leek wel of het hele vliegtuig naar hetzelfde hotel wilde. We hebben ons daarom maar een taxi veroorloofd.

Na een rondje met Tibbe, die natuurlijk ontzettend veel nieuwe dingen te ruiken had, een lichte maaltijd en een biertje/wijntje vielen we in een welverdiende slaap in het enorme bed.

Vanmorgen konden we meteen al weer kennismaken met de bijzondere logica hier. In de kamer staat een kast-waarover-nagedacht-is. De waterkoker en de kopjes lachen je toe door het smalle raampje, maar naar de deur moet je zoeken. Die blijkt aan de zijkant te zitten, op de plek die gereserveerd is om je bagage neer te zetten. Maar toen alle koffers eenmaal verplaatst waren, konden we toch koffie zetten.

Gisteren nog in Maashees, en nu hier in deze omgeving die we wel een beetje kennen, maar natuurlijk lang niet helemaal vertrouwd is. We zijn benieuwd wat de dag ons brengen gaat. Eva Air zal ons in de loop van de dag berichten hoe laat het vliegtuig dat gisteren wegens technische problemen niet kon vertrekken alsnog gaat opstijgen. Volgens een mevrouw die eruit zag alsof ze het weten kon, wordt dat op zijn vroegst vanmiddag, maar misschien zelfs vanavond. Nog geen guesthouse tussen de bananenbomen dus, maar een hotel tussen de betonblokken van Schiphol Oost.


Inmiddels is de planning dat we tot 18:00 in het Steigenberger mogen bivakkeren en dat het vliegtuig vanavond om 21:30 een nieuwe startpoging doet. Aangenomen dat het vervangende onderdeel , dat van ver moet worden aangevoerd, op tijd arriveert. Zouden het Maashese ganzen zijn geweest die zo onhandig waren om in de baan van het toestel te vliegen?